Goudmerken

Heraeus is een Duitse producent van goudbaren en zilverbaren. Binnen Europa is dit samen met Umicore en Degussa één van de grootste en best bekende producenten van goud- en zilverbaren. Heraeus beschikt over een “Good Delivery Status” waardoor haar baren wereldwijd goed verhandelbaar zijn. Heraeus is een Duits bedrijf actief in een aantal bedrijfstakken waaronder edele metalen, medische technologie en speciale lichtbronnen. Heraeus is een erkende producent van goudbaren en zilverbaren en beschikt over de Good Delivery Status van de London Bullion Market Association. De baren van Heraeus zijn voorzien van een certificaat van echtheid waarop het gehalte, gewicht en de naam van de producent is vermeld.

The Perth Mint is gevestigd in de Australische stad Perth. Het is de langst actieve ‘munt’ (munthuis) in het land: er worden munten geslagen die als wettelijk betaalmiddel gelden en daarnaast slaat de Perth Mint met regelmaat speciale verzamelmunten in gelimiteerde oplagen. Het bedrijf houdt zich bezig met het vervaardigen van gouden munten, zilveren munten en ook platina en palladium. De munten zijn zeer populair bij verzamelaars over de hele wereld en de Perth Mint staat bekend voor de hoge kwaliteit van de munten.

Het Belgische bedrijf Umicore is gespecialiseerd in verschillende (waardevolle) materialen, waaronder bijvoorbeeld goud en platina. Maar naast goud is Umicore actief met talloze materialen zoals technische verbindingen van kobalt, en zelfs materialen die gebruikt worden voor het opwekken van zonne energie. Umicore heeft vestigingen in Nederland (voorheen Schone Edelmetaal), Belgie en Duitsland en is ook buiten Europa actief in de winning, verwerking en het smelten van metalen.