Experts zeggen: alles is nog maar net begonnen voor goud!

De bullish cyclus, een (verwachte) stijging op de markt, van goud komt niet tot een einde – in feite is deze nog maar net begonnen.

Rick Rule

Dit is het standpunt van Rick Rule, een legendarische belegger met 45 jaar ervaring en voormalig president van de investeringsmaatschappij Sprott U.S. Holdings.

Voor mensen die niet bekend zijn met alle fijne kneepjes van de markt, is een groeivertraging of een lichte daling van de goudprijs vaak een punt van zorg. Ervaren professionals als Rick Rule zien hier echter niets verontrustends aan.

Waarom is er niets om je zorgen over te maken?

In een interview met de nieuwsuitzending Stockhead zegt Rule dat cyclische prijsverlagingen van 10-20% als onderdeel van de opwaartse trend op lange termijn normaal zijn. Dit was het geval tijdens eerdere bullish perioden, waarvan de ene 10 jaar duurde en de andere 11 jaar.

Volgens de deskundige blijft de bullmarkt functioneren zolang de factoren blijven bestaan, die hebben bijgedragen aan de stijging.

Rick Rule: “Ik geloof dat de cyclische daling voorbij is en dat we binnenkort een seculiere bullmarkt zullen hervatten.”

Goud is geld

Wat zijn de toekomstperspectieven voor goud?

Om deze vraag te beantwoorden, stelt de gerenommeerde belegger voor lessen te trekken uit de geschiedenis.

In 1970 was de prijs van een ons edelmetaal $ 35, en tegen het einde van het decennium steeg het bijna 25 keer de prijs – tot $ 850.

De volgende groeifase begon in 2000 en in elf jaar tijd steeg de goudprijs van $ 253 naar $ 1.900 per ounce.

Conclusie:

  1. 1.Qua duur is de huidige bullish cyclus, die slechts zo’n vier jaar duurt, nog niet eens halverwege.
  2. De prijsstijging van $ 1.000 naar $ 1.800 per ounce als onderdeel van de huidige cyclus lijkt onbeduidend in vergelijking met de prestaties die in 2000-2011 zijn geboekt. Dit suggereert dat de grote successen van goud nog moeten komen.
goudprijs

In de grafiek: dynamiek van de goudkoers sinds het begin van de jaren zeventig.

 

Vanaf 23 augustus 2021 is de prijs van een ounce $ 1.786.

Er zijn veel tekenen dat de prijs van goud zich opmaakt voor een nieuwe doorbraak.

Het online platform GIG-OS raadt aan om nu deze betrouwbare activa aan te kopen en uw spaargeld te beschermen tegen inflatie.

We bieden abonnementen en speciale projecten voor een winstgevende en gemakkelijke aankoop van goudstaven aan iedereen die van plan is zijn/haar financiële zekerheid te versterken.

GIG-OS platform

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *