Goud of een huis

Goud of een huis, waar kies je voor?

Goud of een huis

Vastgoed wordt vaak vergeleken met goud als beleggingsobject. Er zijn inderdaad bepaalde overeenkomsten tussen de twee activa:

  • beide hebben een reële fysieke waarde
  • beide activa vormen een alternatief voor ongedekte valuta

Maar er zijn een aantal fundamentele verschillen, waardoor je goud en onroerend goed niet gelijk kunt stellen.

Grootte van de portemonnee

Het kopen van een woning is altijd een grote belasting voor de eigen financiën. Je hebt veel geld nodig om een ​​huis, appartement of een stuk grond te kopen. Je kunt een lening krijgen bij een bank, maar dit betekent dat je jarenlang schulden aangaat met de bijbehorende risico’s.

Beleggen in goud is mogelijk voor mensen met bijna elk inkomensniveau. Er is een grote verscheidenheid aan goudbars op de markt, waarvan de kleinste één gram weegt. Dit betekent dat je met een bedrag van minder dan € 100,- kunt beginnen met het aanleggen van een eigen goudreserve.

Liquiditeit

Het is vrijwel onmogelijk om onroerend goed snel,  tegen de volledige aankoopprijs en zonder gedoe kunt verkopen. Het kost meestal tijd om een ​​koper te vinden en de deal te sluiten. Je kunt een makelaar inschakelen om de zaken te versnellen. Maar dit kost allemaal veel geld, tijd en moeite

Het proces van het kopen en verkopen van goudbars is veel eenvoudiger en sneller. Een goudwisselkantoor of een gespecialiseerde winkel kopen het terug tegen de marktprijs. Tegenwoordig kun je online een eigen goudreserve creëren zonder van huis te gaan.

Gerelateerde uitgaven

Als je eigenaar bent van onroerend goed heb je verplichtingen:

  • Belasting betalen
  • Het plegen van onderhoud en reparaties

Goudbars hebben alleen een veilige opslagruimte nodig die geen grote kosten met zich meebrengt. Een belangrijk voordeel van goudbars is de compactheid. Een goudstuk met een gewicht van 100 gram is niet groter dan een bankpasje.

Impact van tijd

In tegenstelling tot goud heeft onroerend goed geen eeuwige waarde. Een huis is altijd onderhevig aan fysieke achteruitgang, wat de waarde aanzienlijk kan verlagen.

Toch is het gele metaal absoluut tijdloos. Goud roest of verslechtert eeuwenlang niet, en de leeftijd van de baar heeft op geen enkele manier invloed op de prijs.

Geografische factor

De vastgoedmarkt is heterogeen en de prijzen variëren sterk van plaats tot plaats. Een vierkante meter huisvesting in Monaco kost je bijvoorbeeld gemiddeld $ 65.000, en in de hoofdstad van Paraguay – van $ 500 tot $ 700.

Daarbij moet je staatsburger van een bepaald land zijn.

De prijs van goud wordt bepaald door de London Bullion Market Association. De waardes, bepaald door de LBMA, zijn standaard voor de hele wereld. Als het goud in prijs stijgt gebeurt dit overal, niet alleen in afzonderlijke regio’s.

Vanwege de betaalbaarheid en het gemak van aankoop, is goud een extreem populair bezit geworden. Centrale banken, investeerders en gewone mensen kopen het om hun financiële zekerheid te waarborgen. Tegenwoordig kun je overal ter wereld, waar toegang tot het internet is, goud in bezit krijgen.

Het online platform GIG-OS biedt toegang tot een breed scala aan beleggingsgoudbars van de hoogste fijnheid (999,9) ter wereld en op elk moment van de dag. Door de aankoop van een abonnement of met speciale acties kun je goud aankopen tegen aantrekkelijke voorwaarden.

2 gedachten over “Goud of een huis, waar kies je voor?”

  1. Adrie de jong

    IK bezit afbetaald onroerend goed . Wil dat verkoopen voor fiziek Goud en zilver . Kan dat bij U ??????

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *