Goud en crisis

Goud en geopolitieke spanningen

Goud en crisis

Bron GIG-OS

De goudmarkt reageerde zeer heftig op het gewapende conflict in Oost-Europa. Zoals vaak gebeurt in dergelijke gevallen, is de wereldwijde vraag naar goud, om financiële zekerheid te bereiken, toegenomen.

Enorme sprong in waarde

Op 24 februari steeg de goudprijs sterk en bereikte op een gegeven moment een hoogtepunt in 13 maanden ($ 1.971 per ounce).

Volgens analyse van het bedrijf Finbold steeg de beurswaarde van goud die dag tot 12,5 biljoen dollar. Een maand eerder was dit cijfer $ 11,6 biljoen. Binnen slechts 30 dagen bedroeg de instroom van fondsen in de goudmarkt dus bijna één biljoen Amerikaanse dollars.

Op dit moment blijft de waarde van goud groeien als reactie op de groeiende vraag.

Vanaf 7 maart 2022 is de prijs van een ounce $ 1.982.

Frank Holmes

Meningen van experts

De zichtbare toename van de interesse in goud is een ander bewijs dat mensen goud op grote schaal gebruiken als zekerheid tegen economische risico’s in moeilijke tijden.

Analisten van Goldman Sachs, een van de grootste zakenbanken ter wereld, voorspellen dat de prijs van goud de komende maanden zal stijgen tot 2.150 dollar per ounce. Een grote kans op een koersstijging van een ounce boven de $2.000 wordt ook genoteerd in de prognose van de Zwitserse bank UBS.

Frank Holmes, de CEO van US Global Investors, herinnert eraan dat goud altijd heeft gediend als een effectieve “veilige haven” tijdens gewapende botsingen en politieke spanningen. Volgens de expert wordt het edelmetaal nu onderschat en zou het binnenkort flink in prijs moeten stijgen.

Goud en Momentum

We moeten kalm blijven

Het maakt niet uit hoe gebeurtenissen zich ontvouwen, het is belangrijk om niet in paniek te raken, geen overhaaste conclusies te trekken en geen overhaaste acties te ondernemen. Onthoud: het verstand moet altijd overheersen bij kortstondige emoties.

Versterk de eigen financiële zekerheid en help anderen hetzelfde te doen.

Goudstuk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *