goud van smartphones en laptops

Goud van Smartphones en laptops

goud van smartphones en laptops

Bron: GIG-OS

Er zijn honderden tonnen goud op stortplaatsen over de hele wereld. Het edelmetaal zit in afgedankte elektronische apparaten, waarvan het aantal elk jaar groeit.

Zal al dit goud verspild worden?

In het Verenigd Koninkrijk wordt een technologie toegepast die de situatie gaat verhelpen.

goud in smartphones en laptops

Nieuwe trend: goud winnen uit smartphones en laptops

Mijnwerkers spraken een toegenomen bezorgdheid uit over de uitputting van toegankelijke vindplaatsen van het edelmetaal.

Omdat de behoefte aan goud altijd hoog is, is de mensheid op zoek naar alternatieve manieren om aan goud te komen.

Revolutionaire ontwikkeling

De Royal Mint (Brits munthuis) of the UK bereidt zich voor om een ​​nieuwe technologie te gebruiken om goud te winnen uit oude elektronische apparaten die de uitstoot van broeikasgassen minimaliseert. Er wordt een fabriek in Wales gebouwd die honderden kilo’s goud van verouderde smartphones en laptops gaat verwerken.

Goud heeft een hoge elektrische geleidbaarheid en is praktisch niet onderhevig aan de negatieve effecten van de externe omgeving. Dat is de reden dat goud veel gebruikt wordt in microchips. Verouderde of beschadigde gadgets worden vervolgens naar de vuilstort gebracht of verbrand. Volgens de statistieken wordt minder dan 1/5 deel van het elektronische afval op aarde gerecycled.

Interessant feit

Een groep internationale experts heeft berekend dat het totale gewicht aan afgedankte elektronische apparatuur in 2021 meer dan 57 miljoen ton zou bedragen. Dit is dus een ontoelaatbare verspilling. De Royal Mint gaat in samenwerking met het Canadese bedrijf Excir jaarlijks honderden tonnen afgedankte elektronica recyclen om goud en andere waardevolle bestanddelen terug te winnen.

Printplaat met goud

Testen hebben aangetoond dat deze nieuwe methode goud kan produceren met een zeer hoge zuiverheid, tot 999,9 fijnheid.

Sean Millard, Chief Growth Officer van de Royal Mint, stelt dat de nieuwe technologie de circulaire economie (een economie gebouwd op recycling en hergebruik van hulpbronnen) enorm ten goede zal komen en het mogelijk zal maken om schaarse hulpbronnen zoals goud te hergebruiken.

Een tijdige oplossing

De waarde van goud voor de beschaving is zo groot dat zelfs het kleinste deeltje van het edelmetaal niet verspild mag worden. Overheidsinstanties en particuliere bedrijven besteden veel moeite en geld aan de ontwikkeling van projecten die zullen helpen om het goud dat al door industrieën wordt gebruikt, weer “in omloop” te brengen.

De ernstige economische situatie in de wereld voegt relevantie toe aan dergelijke projecten. De belangrijkste functie van goud in dit opzicht is het beschermen van spaargelden tegen inflatie. En nu is de kwestie van financiële zekerheid voor regeringen, bedrijven en gewone mensen bijzonder acuut. Iedereen heeft een effectief anti-crisismiddel nodig met een hoge mate van betrouwbaarheid.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *