Goud is power

Het succes van goud in 2021

Bron: GIG-OS 7 febr 2022 

Goud is power

De World Gold Council (de marktontwikkelingsorganisatie, opgericht door ‘s werelds toonaangevende goudproducenten om de vraag naar goud te stimuleren) maakte de balans op van de activiteit op de goudmarkt van het jaar 2021.

Het jaar 2021 was opmerkelijk. 

Algemene indicatoren

De vraag naar goud op de beurzen over de hele wereld is het afgelopen jaar gestegen tot 4.021 ton. Tussen september en december was er een groei van bijna 50% op jaarbasis en werd daarmee de hoogste vraag in de laatste 3 jaar.

Beleggingsproducten

Het volume van de financiële investeringen in goudbaren en munten nam toe.

Er werd 1180 ton goud als investering aangekocht, het beste resultaat van de afgelopen 8 jaar.

Het laatste kwartaal van 2021 was voor de investeringsvraag naar goud het meest succesvolle kwartaal van de afgelopen vijf jaar.

Stijging vraag naar goud in 2021

Activiteit van centrale banken

Er werd 463 ton goud toegevoegd aan de voorraden van centrale banken over de hele wereld. De inkoopcijfers van 2021 overtroffen de inkoopcijfers van 2020 met maar liefst 82%.

Als gevolg daarvan kwam de hoeveelheid goud in de wereldwijde reserves dicht bij het hoogste punt van de afgelopen 30 jaar.

Juwelensector

De vraag naar gouden sieraden steeg met 52% en om hieraan te voldoen, werden de productievolumes met 67% verhoogd.

Technologieën

De hoeveelheid goud die in verschillende technologieën wordt gebruikt, steeg met 9% en bereikte het hoogste niveau van de afgelopen drie jaar.

Citaat van een expert:

“2021 was een jaar van gezond herstel voor de vraag naar goud.”
Louise Street, senior marktanalist van de World Gold Council.

Op 7 februari 2022 is de prijs van een ounce $ 1.809.

Het edelmetaal heeft opnieuw zijn uitzonderlijke waarde en vraag wereldwijd bewezen.

Op dit moment kan eigenlijk niemand meer zonder goud, noch de centrale bank, noch de individuele burger. Steeds meer mensen realiseren zich dat de regelmatige aankoop van goud (defensieve activa) een absolute noodzaak is in deze tijd van economische dreigingen.

Voor miljoenen klanten is het GIG-OS online platform een ​​plaats geworden waar men op winstgevende en gemakkelijke wijze goudstaven kan verwerven en de persoonlijke financiële zekerheid kan versterken. GIG-OS biedt de meest betrouwbare valuta, goud met een geschiedenis van duizend jaar, goud dat elke grote crises met succes heeft overleefd!

Klik op deze link om het goud van dichtbij te bekijken

Goud en inflatie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *