Goud in 2022

Wat kunnen we van goud verwachten in 2022?

Bron: GIG-OS

Het jaar 2021 is ten einde en iedereen vraagt ​​zich af: “Hoeveel gaat goud in 2022 kosten?”

Laten we, voordat we verder gaan met de prognoses, eens kijken naar de factoren die aanzienlijke invloed kunnen hebben op de prijs van het goud.

Monetair beleid

De reactie op de COVID-19-pandemie was het bijdrukken van een ongekende hoeveelheid geld, wat leidde tot de ergste inflatie in bijna 40 jaar.

Als de geld regulerende maatregelen hetzelfde blijven en de inflatie blijft stijgen, zal goud een krachtige groeimotor worden.

Coronavirus

Het tempo van de verspreiding van COVID-19 zal in de meeste landen nog steeds van invloed blijven op het monetaire beleid.

De onvoorspelbaarheid van het virus kan gevolgen hebben voor de financiële markten, waardoor de vraag naar defensieve activa toeneemt.

De vraag naar goud

Geopolitieke spanningen

Zoals gewoonlijk zullen wrijvingen tussen de belangrijkste wereldspelers de toestand van de wereldeconomie beïnvloeden. De betrekkingen tussen de Verenigde Staten, Rusland en China blijven gespannen, terwijl de sancties en handelsoorlogen elk moment verder kunnen escaleren.

Niet alleen grote investeerders, maar ook gewone mensen hebben iets nodig dat financieel stabieler is dan nationale valuta.

Acties van centrale banken

In het afgelopen jaar hebben Brazilië, India, Turkije, Servië en vele andere landen hun goudreserves aangevuld, waarover we meer dan eens in eerdere artikelen hebben geschreven.

Ook de stabiele vraag van centrale banken naar goud kan de goudprijs in de toekomst aanzienlijk ondersteunen.

MENINGEN EN VOORSPELLINGEN

Tim Hayes, chief global investment strategist bij Ned Davis Research, ziet tekenen dat 2022 een heel goed jaar zal worden voor het goud. “Op de vraag welke meer kans heeft om een ​​nieuw hoogtepunt te bereiken – goud of de dollar – zou ik zeggen goud,” zegt Hayes.

Mike McGlone, senior grondstoffenanalist van Bloomberg Intelligence, gelooft ook dat goud alle concurrenten zal overtreffen. Volgens de expert bevindt het goud zich nog steeds in de bullish-cyclus (opwaartse stijging van de prijs) en er is nauwelijks iets dat goud ervan kan weerhouden om koers te zetten naar deze prijsstijging.

Gerald Moser, hoofdmarktstrateeg bij Barclays Bank, deelt het optimisme van zijn collega’s en is van mening dat goud het komende jaar met 10-20% in prijs zal stijgen, in de buurt van de records van augustus 2020.

Goud is een bestseller

De tijd zal leren of de voorspellingen kloppen. Goud is in ieder geval nog steeds een van de beste middelen om spaargeld te beschermen tegen inflatie, en het zal deze status zeker ook het volgende jaar behouden.

Op 20 december 2021 was de prijs van een ounce $ 1.803.

Als je op zoek bent naar een manier om financiële zekerheid te bereiken in 2022, dan biedt het GIG-OS online platform een ​​betrouwbare mogelijkheid: investeringsgoudstaven van de hoogste fijnheid (999,9).

Koop het edelmetaal voor een speciale prijs en gebruik de mogelijkheden om nog handiger en nog winstgevender goudreserves aan te leggen!

goud is de veilige haven

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *