Gelukkige vrouw

Ik kan op mijn veertigste met pensioen omdat ik slim met geld om ga.

Gelukkige vrouw

Op mijn veertigste met pensioen. Wat betekent dit?

Tijd voor familie en vrienden. geen zorgen over min-uren, doen waar je écht gelukkig van wordt, geen zorgen over vakantiedagen en genieten van partner en kinderen. Er zijn mensen die er alles aan doen om zo vroeg mogelijk met pensioen te gaan!

Het liefst rond de veertigste en dat is haalbaar voor iedereen.

Investeren als je 40 jaar bent

Marina Janssen (37 jaar) vertelt dat ze over een jaar niet meer hoeft te werken. Ze kan dan leven van het rendement van haar beleggingen. Ze is bijna FIRE (Financial Independence and Retire Early). FIRE is een fenomeen dat overgewaaid is uit Canada en de VS. 

Zuinig leven waardoor je een groot deel van jouw inkomen kunt beleggen zodat je financieel niet meer afhankelijk bent van een baan. Het rendement hiervan zorgt ervoor dat je een stuk eerder kunt genieten van een vrij leven.

Kijk niet naar de AOW-leeftijd maar bepaal zelf de leeftijd waarop je wil stoppen met werken. Ken jij dat gevoel dat je vast zit, dat gevoel van “is dit het nu” en het verlangen naar vrijheid?

Alles kost geld

Als je vrijheid wil, is geld heel belangrijk.

Alles wat je doet kost geld. 

Maar daarin kun je keuzes maken. Je hoeft ook zeker niet te stoppen met werken, als jij dit leuk vindt. Je hebt de mogelijkheid om andere keuzes te maken!

Vrijheid en financiële rust gekozen vanuit jouw hart en niet vanuit angst.

Stoppen met werken en helemaal niks doen is niet verstandig. Je wordt gelukkig als je ook nog zinnig bezig bent. Vanuit deze gedachte is er een sub-stroming ontstaan; HOT. Dit staat voor Happy, Opportunity-rich, Time-rich. 

Hierbij gaat het om de balans in het hier en nu. Het hoofddoel is niet om vroeg met pensioen te gaan maar het levensgeluk vinden in het heden. Een dagje minder werken en deze tijd besteden aan jouw gezin. Een dagje vrijwilligerswerk doen, wat jou veel voldoening geeft. Dit kan, omdat je genoeg verdient vanuit jouw investeringen.

Wat wil jij met jouw leven?

Er is veel meer mogelijk als dat  je nu misschien denkt. Het kan echt. Geniet van het leven want het duurt maar even!

Gooi het roer om:

https://www.allesoveronlineverdienen.nl/onlineverdienmodellen/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *