Goudstukken

Goud breekt alle records.

Goud breekt alle records

Terwijl wereldleiders zoeken naar manieren om de problemen veroorzaakt door de pandemie van het coronavirus te overwinnen, blijft goud financiële overwinningen behalen. De prijs van het gele metaal was hoger dan €  52000 per kilo en bereikte een recordhoogte in de afgelopen 7,5 jaar.

goudstuk

Extreme maatregelen onder extreme omstandigheden

Veel experts zijn het erover eens dat goud de prestaties van 2009-2012, toen de financiële crisis in de wereld toesloeg, kan herhalen en zelfs overtreffen. In die jaren steeg de prijs van het edelmetaal tot boven € $ 55000 per kilo.

Er worden nieuwe goud records verwacht waardoor de Amerikaanse Fed nieuwe maatregelen aankondigde om het Amerikaanse bedrijfsleven te ondersteunen. Het plan voorziet in een extra injectie van 2,3 biljoen dollar in de economie van het land. 

De Amerikaanse regering wordt gedwongen risico’s te nemen: een grote toestroom van ongedekt geld kan leiden tot devaluatie *. Een verzwakkende dollar zal goud een krachtige impuls geven voor verdere groei.

Peter Grosskopf

Op de foto: Peter Grosskopf, een specialist met 30 jaar ervaring op het gebied van financiën, gelooft dat er een gouden toekomst wacht voor goud. 

Bescherm je tegen waanzin ”

Peter Grosskopf, CEO van de investeringsmaatschappij Sprott: “de goudmarkt heeft een mooie toekomst door de ongekende onzekerheid in onze wereldeconomie.

“Alles wijst er op dat de opwaartse trend van het gele metaal op korte, middellange en lange termijn gehandhaafd zal blijven. We verwachten begin volgend jaar prijzen van meer dan € 55000 per kilo ”. 

Chris Weston

Chris Weston, hoofd onderzoek bij het financiële bedrijf Pepperstone, is het eens met de bevindingen van Grosskopf:

“Goud is een afdekking tegen waanzin en experimenten door centrale banken. Het is een afdekking tegen het verminderen van de waarde van fiatgeld (geld, waarvan de waarde gebaseerd is op het vertrouwen van de mensen en niet op de waarde van een materie).

Wat er vandaag gebeurt, bewijst dat goud het beste middel blijft om de crisis het hoofd te bieden en financiële zekerheid te garanderen. In vredige tijden wordt het belang van het goud vaak onderschat. Maar zodra de volgende catastrofe de economie wakker schudt, verandert de wereldgemeenschap in goud en stijgt de prijs. De winnaar is degene die goud bezit.

Goudstukken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *